Egészség férfiaknak blog

5.) Fokhagymáról

2019.11.03 09:03

Férfi egészség, fokhagyma

Fokhagyma a férfi egészségének egyik legfontosabb alapja és általában kedvelt ételünk, fűszerünk, ízesítőnk.

A fokhagyma hozzájárulhat a bélcsatorna mikrobiológiai egyensúlyának fenntartásához, valamint a káros mikroorganizmusokkal (gombákkal, baktériumokkal) szembeni ellenálló képességhez. Már napi 3-5 mg allicin fogyasztása előnyösen befolyásolhatja a vér összkoleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid és vérlipid (vérzsír) szintjét.  A fokhagyma szintén rákellenes hatással bír.

Antibiotikus elemek és antioxidánsok alkotják, melyek segítenek a rákos megbetegedések elleni védekezésben is. Helyreállítja a rossz koleszterinszintet és csökkenti a vérnyomást. Napi egy gerezd fokhagyma fogyasztásával csökkentheti a mell-, gyomor-, prosztata-, bél- és nyelőcsőrák kialakulásának esélyét.

Férfi egészség, fokhagyma

Laboratóriumi körülmények között a fokhagyma úgy tűnik, hogy megöli a leukémia sejteket, és lassítja a daganatok növekedését a prosztata, a húgyhólyag, a vastagbél és a gyomor szövetben. Több emberi kísérletre van szükség, de sok oka van arra, hogy miért válaszd a fokhagymát a rákellenes diétádban. Az allicin hatása mellett a fokhagyma rákellenes kvercetin is tartalmaz.

Rengeteg benne a kén, a flavonoidok, melyek antioxidáns és gyulladás gátló hatásuk és védenek a sejtkárosodás ellen, és gazdag szelénben, mely segít a károsodott DNS helyreállításában. Allicin nevű anyag a található benne, mely antibiotikus és gombaölő hatású. Főzéssel csökken a hatása, mikrohullámú melegítés során pedig teljesen elveszíti egészségvédő hatását.
Mivel tisztítja és tágítja az ereket, a sport, a mozgás is könnyebben megy és a szexuális életben is javulás áll be.

Ha az illata zavarja és gátolja a fogyasztásban, akkor választhatja az allicin tartalmú fokhagyma kapszulát rákmegelőzés céljából.

Itt talál allicin tartalmú fokhagymakapszulát:

Férfi egészség

Férfi egészség, fokhagyma