Egészség férfiaknak blog

Hírlevelet kérek - (heti egy, vagy kevesebb) - Az Ön e-mail címe:
Az Ön neve:
2020.09.08 08:30

Mire jó a tökmagolaj?

Nagyon egészséges, rengeteg vitamint (E, B1, B2, B6, C, A und D) és ásványi anyagot, nyomelemet tartalmaz. Mára már közhely, hogy hatékony a hólyag- és prosztataproblémák ellen és segít megelőzni a szív- és keringési problémákat. Prosztatagyulladás, valamint jó és rosszindulatú prosztatadaganat kezelésében kiegészítő kúraként rendkívül hatásos. Elősegíti a megfelelő prosztataműködést. Kiváló serkentő hatású, még tartós betegségek esetén is fokozza a szellemi testi teljesítőképességet. Mérgezések után segít a regenerálódásban.

Mi az a hisztamin?

A hisztamin a szervezetünkben termelődő szöveti hormon, amely elsősorban neurotranszmitterként (idegi átvivő anyag) működik. Ezen kívül igen fontos szerepet tölt be az allergiás reakciók létrejöttében és az immunfunkciókban is, vagyis az idegen anyagokkal szembeni védelemben.

Biokémiailag a hisztamin egy biogén amin. A hisztidin nevű aminosavból keletkezik egy széndioxid molekula lehasadása után, és leginkább a hízósejtekben, a bazofil granulocitákban és az idegsejtekben raktározódik el. Bár az emberi szervezet is képes nagy adagban előállítani, étellel és itallal is sok jut be a vérbe.

Napjainkban - az egészségtudatosság elterjedésének köszönhetően - a szőlőt egyre többen fogyasztják, nemcsak nyers állapotában, hanem a benne található szőlőmagokból készült kivonatot, őrleményt vagy olajat is beépítik az étrendjükbe pozitív élettani hatásaik miatt.


2020.03.01 13:20

Újra a fokhagymáról

A fokhagyma gyógyhatását a több mint 100 féle kéntartalmú vegyület adja. Ezek közül is a legfontosabbak; az allicin, az allin, a tioszulfinát és a gamma-glutamil-cisztein.

A férfiak egészségének őre a tökmag                                             

A tökmag jótékonyan hat a prosztata, illetve a húgyhólyag egészségére: segíthet a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kezelésében, a betegséggel összefüggő kellemetlen tünetek enyhítésében is. A tökmagnak a cinktartalma is magas, ez pedig nemcsak az immunrendszerünk megfelelő működéséhez, vagy a bőrünk egészségének megőrzéséhez nélkülözhetetlen, de a prosztataproblémák megelőzéséhez is. Azok a férfiak, akik naponta elfogyasztanak egy maréknyi tökmagot vagy egy-két evőkanál tökmagolajat, ritkábban küzdenek éjszakai vizelési ingerrel vagy fájdalmas vizeletürítéssel.

2019.11.17 15:43

Érdemes tanulmányozni az 50plusz.hu weboldalt. Ezen az oldalon az ötvenfelettieknek (férfiaknak is) tanácsokat adnak az egészséges élethez, mivel egy idő után szükséges az életmódon változtatni, már ha egészségesen szeretnénk hosszú ideig élni.

Ezen az oldalon találjuk például a  vitamin ABC nevű oldalt, ami megmutatja az 50 felettiek egyes vitamin szükségletét. Érdemes összehasonlítani a multivitamin 50+ tabletták tartalmával!

Egészség férfiaknak - méhpempő-Méhecske

Védje egészségét, erősítse immunrendszerét, méhpempővel!
A méhpempő egy életelixir, és agyserkentő.

2019.11.03 09:03

Férfi egészség, fokhagyma

Fokhagyma a férfi egészségének egyik legfontosabb alapja és általában kedvelt ételünk, fűszerünk, ízesítőnk.

A fokhagyma hozzájárulhat a bélcsatorna mikrobiológiai egyensúlyának fenntartásához, valamint a káros mikroorganizmusokkal (gombákkal, baktériumokkal) szembeni ellenálló képességhez. Már napi 3-5 mg allicin fogyasztása előnyösen befolyásolhatja a vér összkoleszterin, LDL-koleszterin, triglicerid és vérlipid (vérzsír) szintjét.  A fokhagyma szintén rákellenes hatással bír.

Férfiegészség, barackmag

Barackmagot talán mindenki - de legalábbis a vidéki gyerekek nagy valószínűséggel - evett már gyerekkorában. Hasonlít az íze a manduláéhoz. Ezek szerint a mi öregeink is tudták, hogy egészséges, különben tiltották volna. Igazából az ember az ősi időkben, amikor gyűjtögető életmódot folytatott, szinte csak magokon és gyökereken, meg csírákon élt. Tulajdonképpen ezekben a növényi részekben tárolódik, gyűlik a legtöbb értékes tápanyag. Ezen kívül még gyümölcsöt, de inkább bogyót tudott begyűjteni az ősember. Később vadászott, halászott.
Bármilyen hihetetlen, a csontleletek tanusága szerint az ősember egészséges volt, éppen a táplálkozása okán. A halál, fertőzés, élősködők, ragadozók, baleset, fagyás, éhezés vagy szülés okán érte el.
Manapság a gyümölcseinket, zöldségeinket nemesítik. Elsősorban az íz és kinézet alapján, a bennük lévő tápanyagok nem fontosak a nemesítők számára, ezért a vitaminok, nyomelemek és más tápanyagok erősen lecsökkentek az utóbbi évtizedekben. Ma a gyümölcsökben, zöldségekben, a hatvanas évekéhez képest, csak 20-50% vitamin és ásványi anyag tartalom található. (Valószínű, erről is lesz egy blogbejegyzésem hamarosan)

Egészség férfiaknak, vörös szőlőmag

Még egy "férfias" termék. A vörös szőlő, annak pedig a magja.

Talán nem túlzás azt állítani az antioxidánsokról, hogy a világon az egyik legnagyobb mennyiségben a vörös szőlő magában vannak jelen. Kevésbé alakulnak ki gyulladásos betegségek, kiemelten fontos szerepe van azonban emellett az érrendszert felépítő szövetek egszségének megőrzésében. Védi a szívet, csökkentheti a magas vérnyomást, illetve a káros koleszterin szintet is pozitív irányba befolyásolhatja azt.

2019.10.19 11:52

Egészség férfiaknak, tökmagolaj

Akkor kezdjük egy "férfias" termékkel, amit a természet adott nekünk. Ez a tök, annak is a magja és annak pedig az olaja.

A tökmagolaj nagyon gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen, esszenciális zsírsavakban - omega-3 zsírsavakban is -, a vitaminoknak és ásványi anyagoknak is rendkívül gazdag forrása, nagy mennyiségben található benne kalcium, kálium, magnézium, cink, réz, vas, valamint D-vitamin, B-vitamin és E-vitamin.


Mi férfiak, főleg fiatalon, szeretjük elhanyagolni az egészségünkkel való törődést. Nem is elhanyagolni, hanem csak bátrak vagyunk. (nem úgy az orvosnál)

Azután eljön egy idő ...