Egészség férfiaknak blog

1.) Férfiaknak is jár az egészség?

2019.10.19 11:52


Mi férfiak, főleg fiatalon, szeretjük elhanyagolni az egészségünkkel való törődést. Nem is elhanyagolni, hanem csak bátrak vagyunk. (nem úgy az orvosnál)

Azután eljön egy idő ...

Azután eljön egy idő, úgy 50 körül, mikor a nyugdíj azért eszünkbe jut, majd egyszer csak 60 táján azon gondolkodunk, hogy elég-e csak az egyik kezünk, vagy kell-e mind a kettő, hogy a hátra lévő éveket megszámoljuk. Számba vesszük az elhunyt férfirokonokat, apát, nagyapát, unokatestvéreket és azok életkorát, hogy kiszámoljuk, nekünk mennyi időt tartogat még a sors. Ezek a hátralévő évek meg egyáltalán nem mindegy, milyen egészségben telnek el. Meg tudjuk-e előzni a hosszan tartó súlyos betegségeket, vagy nagyon sokat szenvedni fogok, nem csak én, hanem a családom is?

Ezekre a kérdésekre kerestem a választ, és reményeim szerint meg is találtam, mert mint tudjuk, fűben, fában orvosság. A természet igazából megadta a lehetőséget az egészségre nekünk, csak mi a történelem folyamán megváltoztattuk a táplálkozási szokásainkat. A létfenntartásból áttettük az élvezetek oldalára a hangsúlyt. Ugye, kinek nem esik jól egy marhapörkölt, vagy sült csülök, hogy ne is folytassam tovább! Én nem azt mondom, hogy változtassuk meg az étkezési szokásainkat, mondjunk le a kedvenc ételeinkről, és mostantól együnk csak magokat, gyökereket, zöldségeket és gyümölcsöket, hanem azokat az anyagokat mutatom meg, amelyek napi fogyasztásával reményünk van a legsúlyosabb betegségeknek a távoltartása.

Nem akarok táplálkozási tanácsokat adni, senkit semmiről lemondatni, hanem csak pár természetes anyag napi fogyasztására ösztönözni, ami nem vesz el különösebben időt a teendőiből. Reggel-este egy-egy perc az egész, amit erre fordítunk.

Olyan természetes anyagokról lesz szó, mint a tökmagolaj, vörös szőlő mag, kajszibarackmag, fokhagyma, paradicsomlé, méhpempő, stb. Ezeknek az étkezésbe történő beillesztésére bíztatok és nem az eddig megszokott étrend megszüntetésére, lecserélésére.

Nem táplálkozási szakember vagyok, hanem engem is elért egyszer az az idő, amikor érdekelni kezdtek a cikk elején feltett kérdések, és utána érdeklődtem, olvastam a dolgoknak, és ami szimpatikus volt és meggyőző, azt magam is szokásommá tettem. Úgy érzem, eddig elég eredményesen.

Velünk ellentétben a hölgyek többet gondolnak az egészségükre és hamarabb és többet tesznek az egészségükért, de nekünk is jár az egészség, egyszer rájövünk, csak nehogy elkéssünk.

Hamarosan folytatása következik, mert igen, jár az egészség.

 

Zazzo